Cyberserenity

Virtual world citizen and explorer.

2worlds2go är ett indi spelutvecklings företag och innehålls skapare. Jag skapar innehåll för internet, spel och virtuella världar.     Jag kör flera Linux servrar med med utvecklings programvara som vi delvis har skrivit själv men vi använder även MySql, Apache och ASP servrar.     Jag har en virtuell värld på internt som går att nås över en VPN lina för de designers jag samarbetar med runtom i världen. Och en ö på OSgrid som alla kan besöka.

 

 

 

På webben jobbar jag med flera olika projekt. Grafisk design med layouter för web sajter och design för e-böcker.

 

Jag gör digitala bilder och datorgenererade
bilder. Foto till web eller virtuella världar..

 

På internet skruvar jag ihop web platser både tekniken, layouten och bild material.
Jag gör specialgjorda web teman på beställning

 

Jag bygger hus och landskap. Skapar spelfigurer och kläder. Bygger objekt som bilar, båtar flygplan och tåg i spel och virtuella världar.  Jag har genom åren utvecklat
en del program. Jag har gjort allt från analys och databas program till ett program som skapade en hel stad.

 


 

  cyberserenity Min avatar cyberserenity i Second life     Jag har jobbat några år nu med virtuella världar och webben och jag ser nya världar och tekniker utvecklas hela tiden.   Jag hoppas 2worlds2go kan vara ett alternativ om man vill testa vad virtuella världar kan innebära för företag och privat personer. Jag tycker det är otroligt spännande att se en helt ny social teknologi växa fram och jag hoppas jag kan fortsätta att undersöka och utveckla alla mina olika liv där ute på nätet.


  Cyber

Om mig:

Är typisk kreatör och entreprenör som jobbar med datorer och grafisk produktion. På senare år allt mer web och virtuella världar. Självlärd programmerare förutom en C kurs för många år sedan. Visual basic och asp programmering för nätet. Har jobbat med foto, grafik och HTML länge nu. Linux fantast som faktiskt kan sätta upp en server med Apache, Mysql och webmail och kompilera egna program. Något som jag är stolt över, det är inte lätt att bugga ner en Linux server. Hårdvarubyggare. Har genom åren satt ihop hundratals system och nätverk. Att få se hårdvara och mjukvara fungera tillsammans är en kick, faktiskt.  

Arbete:

Egenföretagare sedan många år. Efter konstskolan har jag jobbat som konstnär och designer med en förkärlek för digitala projekt. Jobbar idag med web och spel. 3D konstruktion, script, asp, HTML och programmering. Mycket grafik och design för internet.

Hobby:

Ivrig World of warcraft levlare eller Second life boende. På helgerna pysslar jag med att laga spännande recept och hittar nya viner

 

Jag har genom åren utvecklat
en del program.

Jag har gjort allt från analys
och databas program till ett
program som skapade en hel
stad.

Rebecca

Jag har en uppsättning utveckling servrar som gör det möjligt att testa server och spel programvara. Att kunna utveckla program och web sajter “in house “ ger möjligheter att testa och experimentera utan att Internet servrarna går ner hela tiden. Jag kör både Apache och IIS 7 för web utveckling och MySql för databaserna.

Jag använder dem också som en “render farm” för 3D grafik. Hela utvecklingsstacken sitter på sitt eget nätverk avskilt från det övriga nätet. En stor uppgift är också att köra Opensims utvecklingssystem. Jag har sex öar som körs “in house” och kan nås från Internet över en VPN lina.

Utvecklarna jag samarbetar med finns ju över hela världen. Det här gör det möjligt att utveckla både grafik och framför allt scripta för Second life utan att förstöra upplevelsen i SL. Ibland går ju saker fel. Jag har öar som är utvecklade här och nu går att ladda ner på nätet. Hela miljöer som är färdiga att ladda in i en Opensim server.

The grid

Opensim är en open source programvara som gör det möjligt att själv köra en virtuell värld privat eller för företaget. Opensim bygger på reverse engineering av Second life server programvaran och är kompatibel med SL viewer programmen som visar världen på din dator.

OpensimI Opensim kan man bygga, scripta och och gå omkring i en egen virtuell värld. Opensim används av många olika världar på nätet och det är oftast gratis att logga in och resa omkring. Min ö finns på Osgrid.

Jag använder Opensim som ett utvecklings system för att testa och utveckla produkter för Second life.
Jag har också färdiga öar som man kan ladda ner och experimentera med.
Mitt bidrag till Open Source.

 

Linux tux

 

Open suse

Jag kör en blandning av Windows och Linux servrar och arbetsstationer. Utvecklingsservrarna och några arbetsstationer kör OpenSUSE Linux 64bit. Linux är speciellt bra för web, databas servrar, DHCP och router programvaror.

I dag kommer allt fler program för utveckling för Linux och hela systemen för Android, Mono och databas utveckling finns att tillgå som open source.

Jag kör också Windows XP virtualiserat under Linux med Virtualbox för Realm crafter MMO server (Massive multiplayer online game) som jag har ett utvecklings system för.

Många spelsystem använder sig av MySql databaser och OpenSUSE installerar ett komplett Lamp-system med MySql färdigt att använda.

Att köra en Opensim ö på en Linux dator som inte behöver vara senaste modellen går idag alldeles utmärkt.

Linux är idag ett stabilt system som går utmärkt att använda till både server och arbetsstationer.

Astronaut

Jag bygger hus och landskap.
Skapar spelfigurer och kläder.
Bygger objekt som bilar, båtar
flygplan och tåg.

Och får dom att röra på sig.

Scriptar och har allmänt roligt.

I Second life gör jag allt från
mode till körbara lastbilar.

Jag utvecklar spel vilket kan innebär mycket idag. Allt från enkla script spel på en webbsida till MMO klienter med tiotusentals spelare. Alla spel behöver innehåll. Fiender, monster, gadgets och miljöer. Allting måste byggas och konstrueras från det minsta lilla grässtrå på marken.

Jag jobbar med flera olika utvecklingssystem. 3D materialet knyts samman med Collada och vi använder flera Open source system som Blender och Gimp framför allt för att dom kan köras under Linux. Det senaste systemet är Unity, ett
komplett spelbyggnads system.

För att skapa ljud använder jag framförallt midi syntar som jag mixar ned med alla tänkbara ljud i Samplitude.

För texturer har jag ett bildarkiv med tusentals bilder och det finns massor med fria bilder på nätet.

Det mesta går att göra utan att lämna tangentbordet vilket gör utveckling billigare och snabbare.

Korv

Ett spel objekt kan bestå av vad som helst. Det är oftast en figur, fordon eller ett vapen. Ett objekt måste skapas först i ett 3D program där formen och texturer sätts på plats. Ben strukturer för animation, själva animationerna, ljud för objektet och till sist scripten som pratar om vad det skall göra.

Spel objekt har gemensamt att dom måste scriptas. Ett litet program som är kopplat till objektet och talar om vad det skall göra. Ett av de vanligaste script språken är Lua som bland annat används i World of warcraft.

Ett objekt kan vara mycket komplicerat.

Jag gör objekt till både virtuella världar och spel. Som innehålls leverantör skapar jag både för försäljning på nätet och gör beställnings jobb.

SL house

Att stå högt uppe på ett berg och skåda ner i en dal medan solen sakta går ner är något man ofta gör i många spel. Någon skapade himlen som kan vara dynamisk eller skapad som en bild och uppklistrad i världen.

Dalen och bergen är ofta skapade i ett kart program för 3D eller ett fraktalprogram. Träden, buskarna och vägarna är skapade för att understödja historien och skapa en bakgrunds stämning för spelarens handlingar.

Att skapa en hel värld kan vara extremt tidsödande. Den stora tidstjuven är att sätta alla texturer på rätt ställe. Träd och buskar kan sättas automatiskt. Ja faktiskt har jag utvecklat programvara som bygger hela städer. Jag skapar städer, främmande planeter och djupa skogar. En del landskap har jag gjort som Open source för Opensim. Finns för nedladdning på nätet.

work

Jag skruvar ihop
web platser både
tekniken, layouten
och bild material.

Jag gör specialgjorda
web teman på
beställning

 

 

 

 

 

 

Inom Open source finns flera mycket bra system för publicering av material. Jag använder Joomla som är ett CMS system som lämpar sig bra när flera personer skall publicera material och det är lätt att koppla en webshop från Virtuemart till sidorna. Wordpress är ett blog system för ett fåtal användare som är utbyggbart med massor av gadgets.

Att använda den här typen av system gör det enkelt att lägga upp nytt material, skapa webreklam, frågor och annat och det fungerar utan att man behöver stora kunskaper om web eller datorer. När väl systemet är på plats sköter det sig till stor del av sig själv. Vad man förlorar gentemot en vanlig websajt skriven i ASP eller HTML är att man har något mindre möjlighet att påverka funktion och utseende. Men orkar man sätta sig in i möjligheterna kan man konfigurera sin sajt mycket själv.

När det gäller utseende ändrar man dessa genom teman som finns gratis eller att köpa på nätet.

Fält

Interaktiv media kan vara Internet eller spel och programvaror. Web sajter, Twitter och Facebook för att kommunicera eller Youtube för video och Machinima. Musik från massor av ställen och allting behöver väl utformade websajter för att fungera.

Jag har själva olika sajter som fungerar som informations och försäljnings sajter på nätet. Precis som i vanlig media måste det finnas en klar idé med en websajt och
nytta för användarna. Tekniken skall inte synas. Jag har sajter som fungerar med databaser som grund men också några helt vanliga HTML sajter vilket ibland räcker för att en websajt skall lämna den information som behövs.

Enklare ASP programmering eller PHP kan göra en stor skillnad på en sajts funktion och behöver inte kosta mycket att utveckla. Det finns också färdiga CMS och blog system som man kan använda gratis om man behöver en närvaro på nätet.

 

Book

Publicerings system och bloggar använder teman
för att ändra utseende. Jag gör teman för
Wordpress, Joomla, DotNetNuke, Blogger.
Ett tema är en uppsättning grafik och CSS
filer som beskriver hur websajten skall se ut.

Teman är grafisk design och lite teknik i ett
paket. Det finns många teman för nedladdning
till de stora systemen som Wordpress men man
får ju då ofta dela utseende med andra websajter.
Will man ha sin egen grafiska profil behöver
man ett special gjort tema.

Man vill ju gärna ha sin egen logotyp och
kanske en specialgjord bakgrund. En del av
publicerings systemen går att ändra i
administrationen av websajten men i de
flesta fall behöver man ett eget tema som
går att färg och logo koordineras till det
egna företaget.

  

Löv

 

Digitala bilder
och datorgenererade
bilder.

Foto till web eller
virtuella världar.

Fileds

Fotografi ligger till grunden för mycket av de texturer jag använder mig av i spel och virtuella världar. Foto och illustration är också ett bra sätt att överföra information på websajter när man inte vill lägga ut för långa texter. Foto används flitigt överallt i media. Utan ett stort bildarkiv och fotografer klara man sig inte.

Det finns fler sätt att skapa bilder i dag. 3D program gör det möjligt att skapa bilder som skulle vara omöjliga i verkligheten eller för dyra att producera och ibland gör digitala bilder det möjligt att få slut resultatet precis som man vill ha det.

I Second life producerar jag massor med bilder för annonser och tidningar. Second life världen gör det möjligt att skapa virtuella bilder som ofta kan mäta sig med de bästa av verklighetens foto. Jag har naturligtvis en fotoateljé “in world” också för produkt foto av våra virtuella produkter.

Fashion

Jag har fortfarande kvar mitt analoga lab men det används inte mycket i den digitala bildvärlden. Digitala kameror gör att foto världen har flyttat in i datorn. Bilden på fältet är en HDR (high definition range) bild som man tar med en vanlig digital kamera för att sedan utvinna informationen bättre genom efterbehandling i en dator.

Att fotografera har inte förändrats men användning och distribution av bilder på Internet är annorlunda.

Bilden till vänster år en modebild tagen i den virtuella världen Second life. Egentligen helt skapad i programvara i en dator men processen är förvånansvärt lik de man genomgår för att skapa en vanlig modebild.

Val av modell, kläder, makeup, plats, belysning och kamera. Foto produktion är sig lik även om den är virtuell.

Datoranimerad

Produktion av helt datorgenererade bilder ger helt andra möjligheter för att beskriva en alternativ verklighet även om det kan vara ett vanligt produkt foto. Mycket som görs är abstrakta bilder som bygger på programvara och algoritmer. Som alla fraktal bilder som översvämmade nätet ett tag.


Jag har en liten render farm för ray trace av mer avancerade bilder. En avancerad bild kan ta 24 timmar att göra på en bra dator så extra kapacitet längtar man alltid efter.

Själva processen att skapa bilden är mycket tidsödande för att allting, varje liten detalj måste skapas. Därför använder jag idag ofta spelmotorer och virtuella världar för att skapa spännande bilder. Med någon efter behandling kan man få fantastiska resultat till en mycket lägre kostnad.

My work

My work is mostly experimental. I always want to know what happens if you put this thing on this one. Will there be some great art then?

I have worked forever trying to find what art is all about and new media and computers are one of my greatest friends. Hacking art and soceity to find the basic code behind it all. I use  my knowledge of building hardware and writing software to do experiments in digital art and research our lifes and death.

 

The creation process is the same if you paint or use digital media. My work spans a lot of areas. Sometimes maybe they are to many. After art school i started out as a painter but i quickly got in to computers and the Internet. I still like to work with digital media. Exploring virtual worlds and create art for the web and games. Today i got the Oculus rift that makes it possible to bee in a alternate reality. I think art willl never be the same.

Light test for painting

I do a lot of graphic design for digital media in gaming and virtual worlds. And i love the digital camera. I do not have to work in a smelly darkroom anymore if i do not want to. I do many purely digital pictures in software and as a photographer at the hypergrid. And i also have a gallery there where i can show of my work. It is all net, servers and streaming information.

 

The road is open.

 

The work continues.

Art space Magazine

Art space Magazine

2worlds2go website about virtual worlds, VR and creating AI.

Breadcrumbs

On twitter

On Google +

My webcam

webcam

Cyberserenitys blog

Cyberserenitys Blog

2worlds2go website about virtual worlds, VR and creating AI.
 • Grid jump to Tranquility Welcome

  After finishing work on the servers and got them going again. Hypergrid up by the way. I had to do a jump.

  Today it is Tranquility Welcome. Never been to this grid before. Found stuff i wanted but don´t know what currency to use. That is annoying.

  But all in all a nice visit.

 • Once more partying in Second life.

  Long time since i where out partying in Second life. But i had really a good time and i where up way to late as the Dj just keept on playing. Second life is still fun. But i have to move again as more and more islands disapper. Well yesterday where all about fun.

 • Euro truck simulator 2, TruckersMP, VorpX, Oculus rift

  Finally I got some of my hardware to work and I have had a fun afternoon honking at trucks while driving slowly in my new car around Scandinavia. The landscape is just beautiful and the roads nice. I will have some coffee and then it is onward to the continent.

  This is so much fun.

The feed

Feed Entries